3 januari 2018

2018! Och första inlägget.

Min nyårsafton spenderades delvis hemma och delvis på jobbet. Jag var lite nervös över att stänga på nyår av alla dagar, men eftersom min första stängingshelg var halloween och den andra var vid Fars Dag så kände jag att jag nog skulle klara av det. Det blev lite stressigt runt 20-21 när personalen började droppa av, men vi stämplade ut 23.10! Vi skyndade oss att byta om, låste och larmade och gav oss iväg för att möta upp kollegor med vänner. Bubblet öppnades och stämningen var god. Vi skålade in 2018 framför slottet och fyrverkerierna bakom det, sedan gick vi till Jonna för efterfest.


Jag var till en början inte så pepp på att göra någonting alls efter jobbet men när kvällen gick så bra blev jag lite mer taggad. Plus - vem vill inte fira in 2018 med några av de bästa personerna man känner???


Det är rätt sällan vi lyckas samla så många kollegor på samma ställe för en fest! Men vi har alltid lika roligt. Vid 02 tackade jag för mig och vi var några som begav oss mot bussar och andra ställen. Skulle ändå jobba dagen efter, och trots att jag ville stanna kändes det som ett vuxet beslut att ta bussen då. Hade oavsett varit omöjligt att få tag på taxi den natten och att gå hem var uteslutet.En supergod kikärtsgryta jag gjorde igår! Superenkel, med tomat och fänkål. Ska äta rester till middag ikväll, mums. Att äta vegetariskt är lättare än vad man kan tro (dock äter jag fortfarande animaliskt till frukost, jag har inte funnit något bra substitut för leverpastej t.ex....) men jag ska erkänna att jag saknar korvstroganoff, min favoritmat. Går säkert att göra på någon vegokorv eller liknande, men det är rätt dyrt med sådana färdigproducerade produkter.

Hur som haver, den 2a januari jobbade jag som sagt och det första jag fick göra var att gå och köpa baksigodis till personalen. Något behövde vi muntra upp oss med. Igår var jag ledig och hade äntligen tid att laga mat, som ni ser. Idag är jag också ledig! Sen väntar jobb torsdag-söndag. Stängningshelg igen. Mindre kul men det blir nog roligt när jag väl är på plats. Att jobba inom restaurang är lite skevt ibland. Den här veckan jobbar jag 40 timmar och nästa vecka jobbar jag bara 12 timmar. Förvisso skönt, och snart ska ju jag börja plugga igen så då har jag annat för mig. Men lite lat känner man ju sig trots att de där lediga dagarna är välförtjänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar