10 oktober 2017

Jag önskar att jag, för framtida bruk, skulle hinna/orka blogga varje dag. Men det gör jag inte, så då får man helt enkelt nöja sig med sådana här samlingposter. Det har varit rätt mycket att göra sen sist, trots en del ledighet - vilket har varit superkul!För exakt en vecka sedan var jag på Pinchos med Vickan. Vi ses alldeles för sällan, men imorgon ska vi ses igen och gå på bio! Till historian hör att vi förra tisdagen för första gången sen i våras arbetade ihop. Jag har jobbat 99 procent dag och hon 99 procent kväll. Vi hade bokat bord på Pinchos efter jobbet, och därefter biljetter till "Det" på Filmstaden. Fick ett oroande samtal från Filmstaden vid lunchtid och lång historia kort; något hade pajat, och de kunde inte visa filmen. Samtidigt låg SFs hemsida nere men vi mindes att det gick tre föreställningar denna tisdag, eftersom vi kom ihåg det från när vi bokat biljetterna. Så vi chansade helt enkelt och bokade om Pinchos och planerade att äta efter bion istället. MEN ICKE!!! Då hade de gjort om så att filmen bara visades kl 19 och då skulle vi varken hinna äta innan eller efter. Så det blev bara middag. Men imorgon ska vi äntligen få se filmen. Lär väl ångra i efterhand att jag varit så jäkla hetsig över att se den och att vi pressat in det i våra tighta scheman.I onsdags samlades vi hos Daniel för spelkväll och pizzabakning. Vi ska försöka göra det till en kontinuerlig grej varannan vecka och detta var tillfälle nr 2. Förra gången åt vi tacos, spelade Harry Potter-cluedo och Nintendo Switch. Sen avslutade vi med att lotta fram en Disneyfilm vi skulle se. Denna gång lagade vi pizza, spelade Pictionary, lite Nintendo Switch och sen lottade vi fram ännu en Disneyfilm vilket blev Lilla Sjöjungfrun (förra gången: Lejonkungen). Supermysigt! Denna gång blev vi hela 10 pers, inte ultimat för just en spelkväll eftersom vad man kan spela då begränsas men det var jättekul att vi blev så många. STOR shoutout till allas vår kock Anthony (vilket är en anspelning på både hans före detta efternamn och yrke, samt hans matlagningsskills) som fixade underbart goda vegetariska pizzor. Han kan laga mat han.
I torsdags orkade jag egentligen inte göra så mycket men det var så fint väder att jag bestämde mig för att ta ännu en promenad i Markaspåret. Det var helt enkelt omöjligt att sitta inomhus. Är glad att jag masade mig ut, förutom att jag fick två blåsor på foten som sammansmälte i en enda blåsa efter helgens jobb... Hur som haver så var jag ute i en timme och lyssnade samtidigt på ett avsnitt av P3 Dokumentär. Kolla så fint det var!!! Naturen häromkring är verkligen magisk. Svårt att tro att detta inte är ute på landet.


I fredags började ett nytt äventyr - min nya anställning på jobbet började på riktigt! Och plastnamnskylten byttes ut mot en mycket snyggare namnskylt. Hittills har det varit superkul och jag känner verkligen att mitt självförtroende har växt i och med det nya ansvaret jag långsamt börjar ta på mig. Jag har jobbat fyra utbildningspass för öppning av restaurangen och jag har två kvar i oktober, på måndag har jag sen mitt första självständiga öppningspass. Därefter väntar utbildning för stängning. Jag har ju en bra bit kvar på min utbildning, men det ska bli spännande att få vara lite på egen hand på måndag. Det är bara hela biten med att räkna pengar, redovisa kassa etc som gör mig nervös för om man gör fel blir ju alla nästkommande redovisningar också fel. Men har chefen på plats som kan komma till undsättning om jag förvirrar mig själv haha. Den som öppnar på måndagar ska egentligen också beställa öl, vin och sprit men det har jag inte lärt mig än så den biten hoppas jag att någon annan kan antingen hjälpa mig med, eller göra. 


Efter att ha jobbat fredag-måndag var det idag dags för ett pass på Transportstyrelsen istället. Fick bara ett pass denna vecka (=skönt), hade inte orkat dubbelpass denna vecka. Har varit förkyld i säkert mer än 3 veckor nu och igår kände jag att något nytt var på gång. Vaknade upp tjock i näsa/hals och tårarna rann (grät ej utan mina ögon rinner bara massor när jag är förkyld när jag sovit). Det känns bättre nu dock, hoppas att det förblir så. Efter jobbet ringde jag iallafall Andrea, gick och handlade på Willys och tog buss(ar) hem. Orkade inte gå från Willys och hem (inte så långt, men ändå) så jag handlade på Willys Västhaga bredvid jobbet så jag kunde åka raka vägen hem istället. Det lades mycket pengar på tacotillbehör, och OM min middag blev god! Ber om ursäkt för den bruna bananen i bakgrunden... Hihi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar