17 oktober 2017


H Ö S T

Nu går det inte att undvika. Hösten är här. Det har den visserligen varit ett tag, men nu är den här med basta. Regn, storm, löv överallt, mörka morgnar. Jag tror att det inte känns särskilt motigt för att jag har en spännande höst framför mig. Det har också blivit lättare att vakna tidigt på morgnarna, men den dygnsrytmen kommer långsamt försvinna när jag börjar jobba kväll. Jag jobbar stängning hela november. Bokstavligt talat hela, förutom en söndag då jag jobbar öppning OCH stängning (vi ska numera bara ha öppet 12-18 på söndagar). Inte så askul schema kanske, men jag har Berlin att se fram emot! Är så glad att jag fick ledigt för den resan ens en gång. Och stängning är väl det krångligaste så det är bra övning, I guess. 

Jag har hur som haver varit chief one både igår och idag. Vet inte varför de kallar det så egentligen men chief one är helt enkelt förmiddagens/eftermiddagens eller kvällens skiftledare. Det har faktiskt gått väldigt bra får jag säga! Det är inte särskilt svårt egentligen men jag har kommit in i kontorsdelen och det med att räkna pengar osv. Och det är väldigt roligt att äntligen få mer ansvar. Var ju typ en månad sen jag skrev på papper för tjänsten och nu öppnar jag redan själv, kul när det går fort! Självklart har jag mycket att lära men hittills går allting bra. :) 

I somras var jag fast besluten vid att hitta ett annat jobb, men jag är glad att jag kom in på andra tankar. Jag trivs så oerhört bra på restaurangen och det är så skönt att ha valt en väg att köra på och att verkligen trivas med det beslutet. Jag kommer inte direkt bli rik på detta i form av pengar, vilket kanske kan få folk att lyfta på ögonbrynen. Har redan fått höra "du har ju din examen, vad gör du här?". Men jag kommer bli såååå rik på kunskap, erfarenhet och framför allt: vänskap. Mina kollegor är mina vänner och jag hade inte hittat bättre kollegor någon annanstans. Jag kan betala mina räkningar, äta gott och spara lite pengar och jag har en bra arbetsplats och bra kollegor. Vad mer kan man begära? LIFE IS GOOD!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar