1 oktober 2017

Det har blivit oktober, och jag har mixed emotions. Jag vill ha sommar, men det är något mysigt med höst och vinter. Nu har jag också officiellt börjat på min nya tjänst, men mitt första pass är på fredag! Pirrigt men jag är peppad.

Jag har varit ledig sen i fredags, och igår åkte jag till Eskilstuna i ottan och när jag mött upp Andrea och fått bilen åkte jag vidare till Strängnäs för att hämta upp mamma, Erica, mormor och gammelfaster. Min dag såg ut såhär: Örebro - Eskilstuna - Strängnäs - Eskilstuna - Strängnäs - Eskilstuna - Örebro. Lååååång dag! Men vi var på inflyttningsfest/25årsfest hos Andrea och Emil i deras nya boende. Väldigt fin lägenhet och bra område med naturen och staden ett stenkast bort. Vi åt massor av goda pajer och bakverk.Självklart var jag tvungen att testa huruvida det var en bra selfiespegel i badrummet eller ej, den får mer än godkänt.


Idag sov jag ut ordentligt och har försökt ta tillvara på dagen, men samtidigt inte gjort särskilt mycket. Jag tog reda på den rena tvätten jag hade hängandes och kollade Modern Family, sen gick jag ut på en promenad. Jag älskar att gå i skogen för att det är så fridfullt och oftast luktar det friskt, speciellt på hösten. Mysigt. Provade lite nya vägar jag inte gått förut och nu har jag hittat en bra promenadslinga!Känner mig riktigt bortskämd som har det så bra här. Jag bor i en perfekt lägenhet ett stenkast från stan och jag bor ännu närmare naturen, dessutom ett naturreservat. Fin skog, perfekta promenadslingor osv. Jag hade aldrig kunnat bo i en stad eller på ett ställe där jag inte har naturen runt hörnet.


Jag menar, kolla vyn! En sjö, eller vad man vågar kalla det, koloniområde bakom och lite bostäder. Bakom mig, ett stort naturreservat med skog, backar, och fina stigar.


Jag hade ingen aning om vart jag var på väg, jag hade bara ett hum om vart vägen skulle leda. Plötsligt kom jag ut bakom universitetet, haha. Vilket ju var perfekt eftersom jag bor mitt emot och därmed hade typ 5 minuter hem.


En del av Långhusets vägg som vetter mot universitetsbiblioteket. Så fint!


När jag kom hem från promenaden segade jag i soffan, tog en dusch och lagade sen middag. Jag ville prova något nytt och numera försöker jag äta så vegetariskt som möjligt. Jag testade därför ett nytt recept och det blev en linsgryta. Jag ändrade receptet lite då jag tyckte det saknades lite och det blev supergott! Det här kommer jag definitivt göra fler gånger. Riktigt billig mat dessutom. 

Jag vet inte varför jag vill äta vegetariskt. Delvis tycker jag inte riktigt om kyckling och lax längre, och det är typ det jag oftast äter. Bacon är gott, men det är lätt att byta ut. Annars äter jag väääldigt ofta typ korvstroganoff, men det kan man också fixa subsitut för. Sojafärssås äter jag sen länge istället för köttfärssås. Så nu ska jag helt enkelt äta upp det som finns i frysen och sen försöka undvika att handla köttprodukter. Däremot kommer jag äta animaliskt om det är det som bjuds, och något gott på frukostmackan är typ ett måste för mig. En balansgång helt enkelt. Det kommer dock bli svårt på jobbet, vilket ju är vart jag kommer äta en gång om dagen 5-6 dagar per vecka. Får se hur det går. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar