12 juli 2016

Efter hundra år är det dags för mig att blogga om Göteborgsresan. Sitter här i soffan och dricker chailatte. Min förkylning hade lagt sig - trodde jag. Efter gårdagens arbetspass blev den värre och jag hoppas att det är temporärt. Hatar att ha ont i bihålorna. Anyhow - Göteboooorg!


Det här var min resekompanjon, min kära mamma! Den 25 juni åkte vi från Södertälje syd ca 10.30 och kom fram till Göteborg vid 13.30. Det var en kvav, kvav dag, och när vi kom till Göteborg höll vi båda på att dö. Vi skulle gå till fots till vandrarhemmet som verkade ligga nära och eh ja, Google Maps svek oss och när vi kom till vandrarhemmet droppade vi typ av svett. 

Vi bodde iallafall på Göteborgs vandrarhem som ligger ett stenkast från Liseberg. Det var ganska litet och mysigt på något vis. Det var en del skumma människor där, men det fanns många toaletter och duschar och så ingick frukost i vår bokning så det var bra. Dock var typ allt i rummet trasigt men det var bara komiskt. Sängarna var iallafall sköna, hehe.
Det åkte förbi spårvagnar utanför fönstret, ytterst Göteborg-igt och trevligt bakgrundsljud. Ang den andra bilden............... När vi gått och lagt oss mycket sent efter Bruce Springsteen vaknade jag någon timme eller två senare av ljudet av regn. Fönstret var öppet så jag sköt igen det och la mig igen. Försökte somna om men ett annat ljud störde mig. Det lät som att det spöregnade, så jag satte mig upp för att försöka stänga det halvtrasiga fönstret istället. Jag hann typ knappt stänga det (men inte vrida om handtaget) innan det började FORSA in vatten på golvet. Fönsterrutan var helt täckt av vatten - det var som att någon sprutade med en brandslang på andra sidan. Under tiden rann vattnet ned på golvet i en jäkla flod och jag började skrika att mamma skulle vakna i ren och skär panik. Vi fick igen fönstret och sen fick vi, lagom omtumlade, torka upp vattnet med handdukar. Det var så sjukt komiskt på något vis ändå, hahahaha.

På kvällen den 25e var det iallafall dags! Vi satt verkligen nästan högst upp i arenan. Rad 32, där 33 var den högsta. Men räknat från botten vågar jag inte ens tänka på vilken rad det var. Mamma fick enorm svindel men vi såg iallafall bra, om än på långt håll. Innan konserten drack vi lite cider, och begav oss till Ullevi för att kolla läget och så käkade vi lite mat från en av kioskerna till tonerna av Bruce som de spelade på området. Pepp!Mäktigt med folk! Det var riktigt häftigt och Bruce är väldigt cool. Spelningen var 4 timmar (3 timmar och 58 minuter för att vara exakt) och jag tycker väl att det är lite för långt men jag är imponerad av hur mycket han faktiskt orkar. Om Coldplay imponerar med sina effekter och liknande, imponerar Bruce med sin prestanda. Finns väl inte många som orkar stå på scenen i fyra timmar utan att lämna den en enda gång och knappt ha vattenpaus? Det var iallafall roligt att få uppleva honom live även om jag bara kunde namnet på ett fåtal låtar. Efter spelningen gick vi hemåt igen och vi var båda så himla trötta. Det var gudomligt att få lägga sig i sängen igen.

Dagen efter gick vi runt på stan och shoppade och försökte åka lite spårvagn till olika ställen men mamma stukade foten så slutligen gav vi upp. Jag hittade inte jättemycket när vi shoppade, men kul var det. Jag gillar verkligen Göteborg, jag tycker att det är en himla fin stad och även fast det är en storstad så märks inte det på samma sätt som man märker det om man är i tex Stockholm. På kvällen letade vi länge efter ett ställe att käka på då vi båda ville ha pasta men slutligen valde vi en mysig restaurang där vi satt ute och åt varsin tallrik. Mamma tog en laxpasta och jag en carbonara. Det var supergott och jättemysigt!

Sista dagen, det vill säga måndagen, så gick vi återigen på stan. Först lämnade vi av våra saker på Centralstationenn och vi åt en gudomlig lunch. Vi köpte mat från Feskekörka. Mamma köpte en laxtallrik och jag köpte en skaldjurssallad. Säg någonstans förutom Göteborg där man får en sådan här sallad med dryck och bröd för 110 kronor, eller en sån laxtallrik mamma tog? Kräftorna smakade som att jag skalat dem själv. Mums!!! Sen åkte vi ut till Saltholmen. Vädret var inte med oss jämt denna resa så vi gick inte så långt. Men vi åt varsin glass, kollade runt lite och sådär innan vi åkte tillbaka. Jag vet inte om jag ätit något dåligt dagen innan men jag mådde sjukt konstigt sista halvan av den här dagen vilket var tråkigt. Det var vemodigt att åka hem, men just då ändå skönt eftersom jag mådde som jag gjorde. Det blev dock bättre på tåget, mamma hade köpt Cola och halstabletter och så fick jag i mig lite bröd. Sen sov jag också någon timme och somnade som vanligt med Creepypodden i öronen, haha. Blev en ny människa!


Bonusbild!!! Hur fint? Allt som allt var det här en jättebra minisemester med mamma. Vi har inte varit iväg på semester helt ensamma någonsin (vi har ju såklart varit i Skåne men då var ju Kajsa med i bilden också). Sist vi umgicks tillsammans ensamma hemifrån/var på äventyr var när jag var liten och vi var på Vasamuséet. Sen är det såklart extra kul att umgås med sin mamma flera dagar i rad, dygnet runt, när man saknar henne massor annars! Jag hoppas att vi kommer göra något liknande någon gång igen. <3 En dag när jag förhoppningsvis tjänar mycket pengar ska jag bjuda med mamma utomlands, det har jag bestämt (mamma, jag vet att du läser detta!!! KRAMIS).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar