12 juni 2016


Igår var vi återigen på Grand National som årligen hålls på Österängen i Strömsholm. Jag har inte varit där sen 2013 tror jag, så det var roligt att äntligen kunna följa med. Jag fattar inte direkt så mycket om galopp trots att vi varit där så många år, haha. Men det är kul att kolla på.


Det var ganska kyligt väder, med växlande regnskurar. Kunde varit värre, spöregn är aldrig kul men inte heller stekande sol. Pappa var iallafall med vilket var roligt!

Sååå många fina hästar!!! Självklart riktigt sportiga hästar, som man kan säga, dvs. smäckra och välbyggda samt väldigt snabba. Hade nog aldrig vågat göra vad alla jockeys gör.Strax efter 15.30 var det dags för dagens sjunde lopp och dagens huvudlopp. Svenskt Grand National 2016! Det är en riktigt ansträngande insats, med 16 hinder varav det högsta är 1,80 meter. Samtidigt ska hästarna ta sig runt en bana som är över 4 kilometer lång, som att 16 höga hinder inte vore nog att orka med. Det blev tysk vinst för sjätte (!) året i rad och vad jag tror var tredje vinsten för Cevin Chan personligen. Baserat på att tyskarna ofta placerar sig högt inom ridsporten kan man lugnt säga att de har något vinstkoncept som vi inte vet om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar