21 december 2015

Mitt 2015
Som sig bör kommer här en liten årsresumé från 2015 - året jag inte trodde skulle klå 2014, men det lyckades nog ändå.

Januari
Året började med en rivstart och med den värsta bakfylla jag någonsin haft i mitt liv, och den bättrades inte på när jag kom hem från Vickan och såg bombnedslaget i min lägenhet från kvällen innan. Men hade jag vetat att killen jag träffat just den kvällen skulle komma att bli min pojkvän hade jag nog varit på mycket bättre humör :'). Hur som helst, så behövde jag ganska fort ta tag i plugg och hade två tentor i januari som båda klarades av med godkänt. Jag fyllde 19 och åt god middag, något jag inte ätit sen dess tror jag men som jag nu blev väldigt sugen på. Färsk pasta, kyckling, avokado och gurka med mangoraja. Fan vad gott.

Jag hade tydligen snygga ögonbryn och drömde såklart om Tom Kaulitz. Dagligen räknade jag ned till Frankfurt då årets händelse skulle ske - M&G med Tokio Hotel. Citat: "alltså hjäääälp jag ramlar av stolen snart av bara tanken på det! Satan vad obehagligt och underbart på samma gång". 

Februari
Februari inleddes bra - tydligen med Harry Potter och såklart att jag fick jobb i Örebro! Blev också väldigt förkyld och hade feber och typ ingen röst och låg i sängen en hel helg. Bokade också resa till Ayia Napa utan att berätta för mamma innan (något jag inte brukar göra hahahaha).

Jag åkte till Oslo och såg Kodaline för första gången. Längst fram, i en klubb på 400 pers. Var också första gången jag var i Oslo! Är så glad att jag gjorde den här resan - och fatta, år 2016 ska vi resa till både Stockholm OCH Oslo för Kodaline!!! Alltså, älsklingarna. Världens bästa. Gud vad lycklig jag är. Hade det inte varit för flyg hade jag åkt till Dubin i juli och sett dem en fjärde gång.

Mars


Alltså FATTA ATT DET HÄR HÄNDE I ÅR!!! DET HÄNDE, det hände faktiskt??? Alltså hjääälp. Jag får fortfarande flipp när jag ser bilden och bara tänker, oh my fucking god. JAG HAR TRÄFFAT MINA HJÄLTAR. Jag älskar den här bilden av fler anledningar, såklart. En är att jag har svårt att le på bilder inför folk. Skolfoton - aldrig haft ett leende. När den här bilden togs, så stod ca 60 pers i kö och glodde på mig. Men det märkte jag inte. Leendet på bilden är genuint, för att jag var så sjukt jävla lycklig och inte kunde hålla mig. Att ha tvillingarna Kaulitz armar om midjan hjälpte också för leendet!


Finns ingen jag hellre skulle gjort resan med än Nadja, vi har länge pratat om att om vi träffar bandet så ska det vara tillsammans. Hon är en av mina bästa vänner och jag är så lycklig över att vår helg i Frankfurt blev så jäkla bra. Det ska vi minsann göra om. Ska väl också tilläggas att mars ägde för att jag fick mitt sommarjobb på Jensens (som nu är extrajobb).

April


Våren kom till Örebro och jag jobbade här och där och försökte sköta skolan. April var en bra månad, men jag minns att den var ganska tung. Hade en förjävlig tenta som jag fick underkänt på och livet sög. Botade det med glass. Annars var april inte direkt händelserikt. Jag sa upp mig från McDonalds sista mars, vilket ledde till en utlovad hejdå-Donken-fest hos mig också. 

Något jag också gjorde var att framkalla bilder från årets konsertresor! Älskar att ha bilder som minne. Det är mycket roligare än att ha digitalt.

Maj

Finns tydligen inte så mycket att säga om maj. Tog inte många bilder verkar det som och gjorde inte så mycket förutom att skriva B-uppsats och ramla i trappor (helt ärligt). Jag minns att jag hade mycket hemlängtan och var ganska låg en period. Hade mitt livs första ångestattack och mådde dåligt i ett dygn efteråt, men jag fick besök och choklad av Oskar och beställde hem en kebabtallrik. Dagen efter var det bra igen. Jag klarade även av omtentan, godkänt var 10 och jag fick 11. Living on the edge!

Juni

Jag jobbade så himla mycket i juni, då jag periodvis hade två jobb att gå till. Men på midsommarafton åkte vi till Cypern! Vi hade medelhavet ett stenkast från hotellet (som ni ser) och levde livet.

Låter bilderna tala för sig själva! Det jobbigaste med resan var att flyget inte var framme först typ 03.30 svensk tid och vi hade inte sovit sedan 08 den morgonen. Jag fick inte en blund på flyget och sedan var det direkt till Örebro. Försökte sova mellan typ 09-10 men lyckades inte och cyklade till jobbet 11.30 och jobbade sedan till 22. Jag var inte människa den kvällen, när jag gick och la mig vid midnatt. 

Juli
Jobb, jobb och mer jobb. Men jag kom iväg till Vickan i Nykvarn en helg och vi hade det supermysigt. Poolparty var planen men det regnade så det blev goda middagar och tjejsnack med alkohol i princip. I slutet av juli åkte jag och syskonen till Kolmården också.

En serie jag kollat på två gånger under 2015 är Sons of Anarchy och jag det här citatet har levt med mig hela året:

"It's hard not to hate. People, things, institutions. When they break your spirit and take pleasure in watching you bleed, hate is the only feeling that makes sense. But I know what hate does to a man. Tears him apart, turns him into something he's not. Something he promised he'd never become. That's what I need to tell you, to let you know how hard I'm trying not to cave under the weight of all the awful things I feel in my heart. There's an old saying - that what doesn't kill you makes you stronger, I don't believe that. I think that things that try to kill you make you angry and sad. Strength comes from the good things, your family, your friends, the satisfaction of hard work. Those are the things that will keep you whole, those are the things to hold on to when you're broken."

Augusti

Nadja kom hit och jag åkte i samma veva på en förkylning med bihåleinflammation. Men jag var bara borta en dag från jobbet trots att jag mådde dåligt. Det var iallafall så kul att få visa Nadja hur Örebro är och hur jag bor. Hoppas hon kommer tillbaka snart. Augusti var också sista jobbmånaden innan skolan drog igång... Nu gick jag på reservtanken, hahaha. Men jag klarade det!

September

Enda bilden jag hittade på bloggen från september och det är på min dator som jag köpte då, hahaha. Fortfarande en bra investering som skedde tack vare Centrala Studiestödsnämnden - behövde alltså inte röra mina sparpengar denna gång (tack!). Andrea kom på besök också, mycket trevligt. När hon varit hos mig fick jag lite för mycket hemlängtan så jag åkte hem tidigare än planerat och hälsade på hos mamma. Jobbade också ett pass på 10,5 h på restaurangen och trodde att fötterna skulle gå av. 10-timmarspass är vanliga, men när man har ett 12-22 inlagt och dagarna innan ser att de förlängt det med en halvtimme vill man bara gråta. De där 30 minuterna gör skillnad efter en köttig dag.

Oktober
Köpte nördgrejer. Gillar du inte Sons of Anarchy eller Breaking Bad så vet jag inte om vi kan umgås. Skämt åsido. Eller? Det får du allt se.

Back to business. Vi gick ut för att ta igen ett förlorat halloween och dansade loss till Danny på Ritz. Det var en rolig kväll! Åkte som vanligt hem till Strängnäs för marknaden och det var lika mysigt som vanligt.

November

November gick så fort. Det var en jobbig månad. Det var mycket i skolan, samtidigt som jag inte orkade egentligen. Allt med morfar var extremt tufft och den 16e november förlorade vi honom. Men något som var bra med november var när vi åkte till Stockholm och upplevde Idol live i studion. Det är någonting jag har velat göra jättelänge.

December
December började med en begravning och en födelsedag. Vi begravde morfar och det var en av de jobbigaste dagarna i mitt liv, men det känns så mycket bättre nu när vi alla har fått ett avslut. Vi fick ta farväl, och det hjälpte i sorgprocessen. Mamma fyllde år två dagar efteråt, och nu känns det som igår, men det är ju ändå typ två veckor sedan. Tiden går galet fort och i och med allt som hänt så får jag lite livskris ibland. Snarare ganska ofta. Jag har insett att inget varar för evigt och det är jättejobbigt. Klart jag visste det innan men nu vet jag smärtan det medför.

Bakade som bekant pepparkakor med Vickan och Isabell förra helgen, och nu är det nästan julafton. Tiden går verkligen hemskt fort. Det är jobbigt. Nu är det slutet av 2015, och jag vet faktiskt inte hur jag ska avsluta året. Jag har inga fasta planer än vilket också suger. Vill avsluta detta året med en fet smäll, för det har varit ett sådant händelserikt år.

Vad 2016 har att erbjuda än så länge
  1. Förhoppningsvis en eller två mindre resor i Europa
  2. Kodaline x2 och Coldplay. Tre konserter, två länder, två städer. Jag längtar så mycket.
  3. Jobb, jobb, jobb. Man måste ju finansiera sin sommar och sina resor.
  4. Jag ska förhoppningsvis boka 2017 års resa. Hoppas att det verkligen är LA jag åker till. Vi får se vart det bär av och vad jag gör.
  5. C-uppsats. Skjut mig. Jag är inte redo.
  6. Min 20-årsdag! På den stora dagen har jag skola 13-16, och ska ta vägen förbi systemet på vägen hem. Kommer kännas olagligt att gå där inne.

Den här gången tänker jag inte säga att nästa år inte kommer toppa det här året som varit. För jag kan inte veta. Det kommer bli svårt att toppa två nya jobb, pojkvän, nya vänner, att resa utomlands från regn till 30 grader med sina bästa vänner och att få träffa Tokio Hotel. Men det ser ut att kunna komma nära, nästan iallafall. Jag är inte redo för 2016, men jag hoppas att det blir ett bra år. Det hoppas jag verkligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar