12 september 2014

Tjenare! Eftersom jag nu har bott här sen första september, vilket blir tolv dagar, tänkte jag skriva lite mer om hur jag har det och vart jag faktiskt bor.

Det har inte gått någon förbi att jag bor i Örebro. Mitt intryck so far är att det är en mysig stad men med lagom mycket liv. Det verkar vara superbra uteliv, superbra studentliv och mycket möjligheter! Jag hittar helt okej bra i stan, till det jag måste iallafall. Viktigt att veta: åka buss är superbilligt men cykla är lättast. Älskar att cykla här, man kommer överallt på nolltid! En bussbiljett för ungdom med inköpt rabattkort kostar 8 kronor och då gäller biljetten i tre timmar. ÅTTA KRONOR. Tre timmar. Aldrig varit med om något billigare,Här går jag uppenbarligen i skolan! Eller ja, detta är en grymt liten del av skolan. Campus är sjukt stort och jag börjar lära mig hitta. Det är en väldigt fin anläggning, allt är typ nyrenoverat. Bästa lunchstället är utanför Långhuset (som är SJUKT långt) mitt emot Teknikhuset. Där inne kan man också köpa pastalunch för 49 kronor om man inte har matlåda och det är kris, billigt faktiskt. Bästa pluggplats är på Musikhögskolan, där får man fett med inspo och det är fint! Har man tur kan man också få lite stämningsfull musik från någon av salarna. Tips: håll koll på fötterna i trapporna. Korta men djävulska. Jag gjorde en vurpa där häromdagen, har väldigt ont! Tydligen har Kårhuset stans bästa uteliv om man är student, men där har jag inte varit än. 

Studentsektionerna! Corax är som tidigare nämnt min sektion, vilket definitivt känns som den bästa. Introduktionen för alla nollor är också väldigt bra här. Det finns något för alla! Jag har missat en del nu under veckan för att jag varit helt sjukt förkyld och inte orkat göra mer än det jag måste, vilket är lite tråkigt. Igår kväll var vi däremot i stadsparken och peppade inför Örebrodagen, sen ville en av faddrarna hitta på något mer. Så de tog med oss till en sjukt skum lokal som var videobutik/solarium/biljardverksamhet på samma gång, haha. Det var intressant. Sen drog vi vidare och myste på Stora Örebro! Fick sällskap en bit hemåt och cyklade sen vilse i mörkret medan mobilen var död. Kom hem till slut. Imorgon står vinbrännboll på schemat.

Var bor då jag? Jag bor i ett område som kallas för Sörbyängen. Ungefär vid den röda cirkeln. Det ligger typ vid Gustavsviks golfklubb och trots att det är ett nybyggskaos här nu så finns naturen nära. Handlar oftast på Coop Ladugårdsängen, och där finns just ängar med hästar och sånt. Det tar max tio minuter att cykla till skolan om det är motvind och man är trött (det är den gulbruna klumpen på kartan). Jag skulle gissa på att jag har ungefär max 3 kilometer till stan, vilket också är skönt! Jag bor på ett bra ställe helt enkelt. Som utsikt har jag en byggarbetsplats, och man känner sig ganska bevakad ibland hahahaha. När jag flyttade in var mycket inte klart i huset, och de skulle fixa saker i min lägenhet också. Men nu är allt på plats förutom en box från Canal Digital. Och utomhus saknas fortfarande (!!!) miljörum, gräs, rabatter och träd och sånt. Men det kommer väl. Jag är nöjd här iallfall. Här har jag det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar