13 april 2014

Bildbomb utan dess like med start från Warner Bros-studion

Aaah okej jag vet inte vart jag ska börja. Redan när vi kom till alla byggnader kände jag att det skulle bli grymt. Det tog sin lilla tid att komma dit då vi först åkte en bra bit med tunnelbanan, och sen inte tog expresståget. Efter det var det buss som gällde, men det var det värt! En biljett betalade vi 30 pund för, sen tillkom tåg för typ 16 pund (tur och retur). Bussen kostade totalt ungefär 4 pund. Tack och lov att vi investerade i ett tunnelbanekort, hehe... 

Entrén var supercool! Här är en del av den. Efter att man gått in fick man köa lite, sen kom man in i ett rum där de visade en video om hur hela idén med Harry Potter från den dag att boken kom till förlaget tills filmerna kom till liv har byggts upp och en guide pratade lite. Efter det blev vi ledda till en biosalong där vi fick se ett klipp med Emma Watson, Daniel Radcliffe och Rupert Grint vilket var väldigt coolt för det slutade med att de stod vid entrén till The Great Hall. Sen drogs bioduken upp och bakom duken var entrén och vi fick gå in och plötsligt var vi i Hogwarts.

En del av dekoren fanns redan vid kön till själva touren.

En bit av The Great Hall, frukostinspirerat tema just nu.

Runt om The Great Hall fanns kläder som skådespelarna använt, professorer och olika kläder från elevhemmen, t.ex. Harrys kläder från första filmen och Cedric Diggorys kläder. Osv osv. Ni fattar. 

Sen fick vi gå fritt inne på området, och det var en stor labyrint av olika saker. Rekvisita, byggnader och rum. Tv-skärmar förklarade mycket och det var intervjuer runt omkring, samt förklarande tavlor. Riktigt bra.

Snape!

The Burrow. Lätt en av de mysigaste inspelningsplatserna de använt tycker jag. De visade också lite hur de automatiserat saker i huset, som stickningen som stickar sig själv och disken och man fick göra så att de rörde sig själv och sådär. Kändes som att man stod i filmen.

Senare kom vi till den del som ska föreställa Ministry of Magic. Där fanns den dekor de använt för att spela in, man fick se Dolores Umbridges kontor och såklart läsa en massor om allt. 

De hade massor av rekvisita. Har för mig jag läste att varje upplaga av The Daily Prophet var handmålad och att de hade haft närmare ett tusental upplagor genom filmernas gång.

Privet Drive! Nu har de temat "Feathers & Flight" och det var meningen att Hedwig skulle sitta här, men det gjorde hon inte när vi var där. Men några andra av ugglorna var i Diagon Alley iallafall. Jag fattade inte att de var äkta först de rörde på huvudena, haha.

Dobby!!! Alltså åh, snacka om att anspela på känslor när de ställer ut honom såhär med blod på sig. De hade life-sizevaxdockor (eller liknande material) av huvudskådespelarna.

Diagon Alley! Det var så häftigt att gå där, eftersom det ändå är just där de spelat in i filmerna (som precis allt annat men hur många gånger har man inte velat strutta runt på Diagon Alley?).

Precis som i filmerna rörde det på sig och var massa galenskaper, haha.


Hogwartsmodellen! Man blev verkligen andlös när man rundade hörnet och såg modellen stå där. Det fanns tv-skärmar/pekskärmar där man kunde följa hur bygget av den gått till och läsa lite annat. Jättecool var den, verkligen.

Det var väl det. Har valt ut det viktigaste vilket var svårt. Hoppas någon orkade läsa, men jag var tvungen att dedikera ett eget blogginlägg till denna del av Londonresan. Jag ska summera resten i veckan med lite andra bilder. Allt jag har att säga nu är att om ni åker till London - åk hit! Boka i tid och ÅÅÅÅÅK. Det är verkligen värt det och förutom att stället är sjukt coolt så är personalen världens gulligaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar